نکات ایمنی برای استفاده از استخر در خانه
بدون شک وجود یک استخر خانگی و آبتنی و شنا کردن در آن به خصوص در فصل تابستان، میتواند موجبات نشاط و رفاه اعضای یک خانواده را فراهم کند.
با این حال، استفاده از استخر در صورت عدم رعایت نکات ایمنی، خصوصا از طرف کودکان، سالمندان، افراد دارای معلولیت و حتی حیوانات خانگی، میتواند مخاطراتی به همراه داشته باشد.
استخر دارای آب یک سری خطرات و استخرهای فاقد آب مخاطرات خاص خود را دارند.
در ادامه به بررسی برخی نکات ایمنی برای استفاده از استخر در خانه خواهیم پرداخت.
آموزش دیدن افراد
درست است که استخرها غالبا دارای قسمتهای عمیق و کم عمق هستند و افرادی که شنا بلد نیستند میتوانند در قسمت کم عمق به آبتنی بپردازند، اما بهتر است افرادی که از استخر استفاده میکنند، در حد آماتور هم روی آب قرار گرفتن را بلد باشند.
کودکان هم بهتر است شنا کردن را در کنار بزرگترها تجربه کنند تا خدای نکرده آبتنی کردن آنها تبدیل به تجربهای تلخ نشود.
نصب حصار ایمن
در استخرهای روباز که قاعدتا به صورت چهارفصل مورد استفاده قرار نمیگیرند، برای بالا بردن سطح ایمنی از حصار استفاده میشود.
حصار دارای قفل موجب میشود افراد غیر مطلع و کودکان کنجکاو در صورت سهل انگاری، به داخل آب استخر سقوط نکنند.
ضمن اینکه حصار ایمن باید به حدی بلند باشد که کودکان و حتی حیوانات خانگی قادر نباشند از روی آن به راحتی بالا بروند.
نظارت مداوم شناگران
حتی اگر صاحب استخری با عمق کم هستید باید دائما شناگران را رصد کنید؛ منهای خفگی در قسمت عمیق، گیر کردن پا یا قسمت دیگری بدن در نردبان، پله، ورودی اسکیمر و تجهیز سادهای مثل کفشور هم میتواند باعث صدمات جبران ناپذیری شود.
استفاده از روکش استخر
در مقاطعی که قصد استفاده از استخر را ندارید، حتما برای پوشاندن سطح آن از روکش مخصوص استفاده کنید.
این کار هم باعث جلوگیری از ورودی حشرات و تجمع برگ و آلایندههای دیگر آب استخر شده و هم باعث جلوگیری از سقوط افراد به داخل آن میشود.
استفاده از جلیقه نجات، قمقمه شنا استخری و حلقه نجات
تجهیزاتی مثل جلیقه و حلقه نجات و قمقمه شنا نه تنها برای افرادی که شنا بلد نیستند بلکه برای افرادی که به تازگی شنا و روی آب قرار گرفتن را آموختهاند نیز توصیه میشود.
ضمن اینکه در صورت گرفتگی عضلات در استخر بر اثر خستگی، جلیقه نجات مانع از رفتن فرد به کف استخر میشود.
جمعآوری وسایل اضافی بعد از هر بار استفاده از استخر
وسایل بازی و تجهیزات کمکی شنا کردن، باید بعد از هر بار بهره برداری جمع شوند تا در مراتب بعدی، باعث مصدومیت اشخاص نشوند.
نگهداری از آب استخر
کنترل و تنظیم میزان مواد شیمیایی موجود در آب استخر و ثابت نگه داشتن آنها، به ثبات سلامتی و جلوگیری از ناراحتی پوستی و سوزش چشم افراد کمک زیادی میکند.
تنظیم مدت زمان محدود برای شنا کردن
در اینکه شنا کردن در استخر باعث افزایش دوپامین و نشاط میشود، هیچ شکی نیست؛ با این حال بهتر است برای شنا کردن، برنامه مدون و لازمالاجرا داشته باشید.
از شنا کردن در استخرهای روباز، از شروع غروب و تاریک شدن هوا، جدا خودداری کنید، مگر اینکه استخر دارای سیستم روشنایی و نورپردازی مناسب باشد.
بررسی شرایط جوی
این مساله بیشتر در مورد استخرهای روباز صدق میکند؛ در روزهای بارانی، ابری و سرد، وارد استخر نشوید و برای شنا کردن صبر کنید تا شرایط آب و هوا و دما به حالت نرمال درآید.
بررسی صحت عملکرد سیستم تصفیه و گندزدایی
حتما پیش از شنا کردن، از صحت کارکرد سیستم فیلتراسیون، اطمینان حاصل کنید؛ ضمن اینکه در راستای بهینه بودن آب استخر برای سلامت پوست و چشم، عملکرد سیستم ضدعفونی آب را نیز بررسی نمایید.
اطلاع حداقلی از کمکهای اولیه
آشنایی حداقلی با تکنیکهای کمکهای اولیه و غریق نجات، میتواند در زمان ایجاد بحران، به کمک شما بیاید؛ آموختن نحوه احیای تنفس غریق و ریکاوری او، از موارد ضروری به حساب میآید.