بلاگ

راهنمای انتخاب رادیاتور مناسب برای منازل

راهنمای انتخاب رادیاتور مناسب برای منازل

راهنمای انتخاب رادیاتور مناسب برای منازل

رادیاتور تجهیزی ایمن، مقرون به صرفه و کارآمد است که از اجزای اصلی سیستم گرمایش مرکزی انواع ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری به شمار می‌رود.
توزیع یکنواخت گرما، ایمنی بالا و دوام طولانی، رادیاتورها را به وسایل گرمایشی محبوب منازل و ادارات تبدیل کرده است.
امروزه، تأمین گرما بدون در نظر گرفتن نقش رادیاتورها در بسیاری از نقاط کشور، بی معناست؛ به همین دلیل بسیاری از افراد، حتی در انتخاب محل سکونت خود، نوع سیستم گرمایش و وجود تجهیزاتی مثل رادیاتورها را لحاظ می‌کنند.
رادیاتورها، بر اساس شرکت سازنده، متریال ساخت، نوع و محل قرارگیری، دارای تنوع بالایی هستند که در ادامه، به اختصار هریک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

انواع رادیاتور بر اساس نوع و محل قرارگیری

رادیاتور آلومینیومی

رادیاتورهای آلومینیومی محبوب‌ترین نوع رادیاتور هستند که از بالاترین راندمان حرارتی و انتقال حرارت بین همه انواع رادیاتور، برخوردارند.
طراحی این رادیاتورها شکیل و ساده است و نصب آنها نیز بسیار سریع صورت می‎‌گیرد؛ ضمن اینکه، رادیاتورهای آلومینیومی، وزن سبکی هم دارند.
رادیاتورهای آلومینیومی به دو دسته رادیاتورهای پره‌ای و پنلی تقسیم می‌شوند:
رادیاتور پره‌ای؛ این نوع رادیاتور از تعداد خاصی پره تشکیل شده که بسته به متراژ اتاق و همچنین میزان گرمایش مورد نیاز فضای مورد استفاده، قابلیت اضافه یا کم شدن دارند.
با توجه به محل قرارگیری این نوع رادیاتور، می‌توان تعداد پره‌ها را افزایش یا کاهش داد؛ مثلا برای استفاده از نوع پره‌ای در سرویس بهداشتی، می‌توان از رادیاتور 3 پره استفاده کرد، ولی برای گرمایش اتاق پذیرایی یا هال، می‌توان از تعداد بالاتر پره که معمولا با استانداردهای خاصی در تعداد پره لحاظ می‌شود، بهره برد.
رادیاتور پنلی؛ طراحی این نوع رادیاتور یکپارچه و بسیار ساده بوده و نصب آنها نیز بسیار راحت است.

رادیاتور فولادی

این نوع رادیاتور وزن بالایی دارد و مقاومت آنها در برابر نوسانات دمای آب نیز بالاست؛ طول عمر رادیاتورهای فولادی بالا بوده و طراحی نوین آنها، جلوه‌ای مدرن به منازل می‌بخشد.

رادیاتور چدنی

این نوع رادیاتور در حال حاضر، بیشتر برای قرارگیری در فضاهای Vintage و دکوراسیون‌های کلاسیک تولید می‌شود.
وزن رادیاتورهای چدنی زیاد است ولی نکته مثبت در آنها، توانایی در محافظت از گرما برای مدت زمان طولانی است.
از شوفاژهای چدنی، عمدتا برای قرارگیری در فضاهای قدیمی با متراژ بالا استفاده می‌شود.

حوله خشک کن

بهترین وسیله گرمایشی برای قرارگیری در سرویس بهداشتی و حمام و رختکن‌ باشگاه‌های ورزشی و مجتمع‌های آبی تفریحی، حوله خشک کن است.
این نوع رادیاتور نیز مانند انواع قبلی در ظرفیت‌های متفاوت تولید می‌شود و از ویژگی‌های مهم آنها می‌توان به اشغال حداقل فضای ممکن اشاره نمود.

رادیاتور دکوراتیو

همانطور که از نام این رادیاتورها پیداست، کارآیی آنها علاوه بر ایجاد گرما، زیبایی بخشیدن به فضای منازل و ادارات نیز می‌باشد.
از این نوع رادیاتور، می‌توان برای دیزاین اتاق کودک، طراحی‌های مینیمال و ایجاد هارمونی رنگی در فضای منازل و ادارات استفاده کرد.
در نهایت، مواردی از قبیل متراژ، قیمت، طراحی و زیبایی، محل نصب و همچنین دوام رادیاتور، عوامل مؤثر در انتخاب این تجهیزات به شمار می‌روند.

رادیاتور برقی

این رادیاتورها به راحتی در هر مکانی قرار می‌گیرند و پس از اتمام فصول سرد، به راحتی نیز جمع‌آوری می‌شوند؛ ظاهر زیبایی دارند و برای کارکرد تنها باید دوشاخه آنها را به پریز برق زد.
عمده مشکل رادیاتور برقی، مصرف برق بالای آن است؛ این در حالی است که از نظر توان گرمایشی و ظرفیت حرارتی، همپای دیگر رادیاتورها، توانایی تأمین حرارت دارند.

اندازه و ظرفیت حرارتی رادیاتور

شرکت‌های تولید کننده رادیاتور، محصولات خود را با ظرفیت حرارتی متنوع و متفاوت عرضه می‌کنند؛ این ظرفیت حرارتی معمولا با دو واحد W و KCal/h نشان داده می‌شود.
برای انتخاب ظرفیت رادیاتور مورد نظر – فارغ از بحث سلیقه و موارد مربوط به دیزاین داخلی – باید چهار مورد اصلی را به سمع کارشناسان مجرب فروش این اقلام رساند:

  1. متراژ اتاق
  2. ارتفاع سقف
  3. تعداد و متراژ پنجره‌ها
  4. نوع عایق بندی واحد

پس از حصول اطلاعات لازم، با کارشناسان فروش رادیاتور تماس گرفته و بهترین گزینه را انتخاب و خریداری کنید؛ توجه داشته باشید که مطابقت ظرفیت رادیاتور با متراژ اتاق و انتخاب مکان مناسب نصب، به صرفه جویی در هزینه‌های انرژی کمک شایانی می‌کند.

طراحی و ظاهر رادیاتور

امروزه رادیاتورها صرفا برای تأمین گرما مورد استفاده قرار نمی‌گیرند؛ تطابق این تجهیزات با دکوراسیون داخلی واحد، از نیازهای امروزی خریداران است.
با توجه به نوع دیزاین و حال و هوای هر واحد، اعم از مسکونی، اداری و حتی تجاری می‌توان از انواع رادیاتور با طراحی‌های گوناگون بهره برد.
همچنین مکان نصب رادیاتور هم می‌تواند تأثیرات خاص خود را بر دکور و فنگ شویی یک واحد داشته باشد.

نصب و نگهداری رادیاتور

تمامی شرکت‌های تولیدکننده رادیاتور در کشور – که انصافا محصولاتشان قابلیت رقابت با بهترین نمونه‌های مشابه خارجی را دارند – دارای تکنسین‌هیا مجرب در امر نصب هستند.
بهتر است نصب این تجهیزات، با وجود سهولت، توسط تکنسین انجام شود.
همچنین سرویس به موقع، هواگیری پیش از راه‌اندازی قبل از شروع سرما و تمیز کردن رادیاتورها نیز می‌توان کارآیی و طول عمر آنها را افزایش دهد.